Novice

Intervju z dr. Darko Podmenik, vodjo slovenskega tima EU projekta UC-Crowd

Vsebinska mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (MREŽA NVO-VID) v sklopu izvajanja svojega programa pripravlja 15-minutno oddajo na temo CROWDSOURCING-a. Predstavnica NVO-VID je naredila intervju z dr. Darko Podmenik, vodjo slovenskega tima EU projekta UC-Crowd na Inštitutu IRSA, ki je tudi eden od evropskih so-avtorjev crowdsourcing platforme Challenge Academy.

Preberi več

Četrto srečanje partnerjev na projektu UC-Crowd v Rimu

4., 5., in 6. marca 2015 je potekalo četrto srečanje partnerjev na projektu UC-Crowd v organizaciji univerze Guglielmo Marconi v Rimu. Namen srečanja je bil izmenjati poročila in rezultate delavnic crowsourcinga na internetni platformi Challenge Academy, ki so jih v januarju in februarju izvedli vsi partnerji. Rezultati so bili pozitivni, vendar pa bo potrebno vložiti še kar nekaj dela, da bo platforma v celoti zaživela. (Zapisala D. Podmenik, vodja slovenskega tima UC-Crowd)

Inštitut IRSA organiziral delavnico Challenge Academy

V četrtek, 19. 2. 2015 ob 16:00, je inštitut IRSA v prostorih G Plac na Dunajski cesti 20 v Ljubljani izvedel delavnico, imenovano Challenge Academy, v sklopu evropskega projekta UC-Crowd. Več kot trideset udeležencev je z uvodnim govorom pospremil vodja raziskovalnih dejavnosti na inštitutu dr. Frane Adam, z opisom projekta in navodili za uporabe medmrežne platforme pa jih je seznanila vodja projekta dr. Darka Podmenik.

Preberi več

5. glasilo projekta "UC-CROWD"

V petem glasilu projekta UC-CROWD - Universities and Companies Crowdsourcing si lahko preberete o aktualnih dogodkih projekta.

Inštitut IRSA organiziral testiranje Challege Academy platforme

V četrtek, 29. januarja 2015 je Inštitut IRSA organiziral testiranje Challege Academy platforme v okviru evropskega projekta UC-CROWD.

Preberi več

Iščemo nove sodelavce-ke za delo na evropskih projektih in programski skupini

Iščemo nove sodelavce-ke za delo na evropskih projektih in programski skupini. Pričakujemo kandidate/kandidatke z doktoratom iz družboslovnih ved ter z izkušnjami v empiričnem raziskovanju (področja raziskovanja: prenos znanja, visokotehnološka podjetja, socialno podjetništvo, reševanje konfliktov v poslovni sferi). Zaželjene so mednarodne objave in kontakti z mednarodnimi akademskimi inštitucijami.

Prijave oz. predloge za sodelovanje pošljite na naslov: IRSA@institut-irsa.si

IRSA

Inštitut za razvojne

in strateške analize


Dunajska cesta 113
1000 Ljubljana
Slovenija
T 01 534 31 66
F 01 534 31 67
E Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Davčna številka: SI85175099


Ustanovni član in vodja raziskovalnega centra:
red.prof.dr. Frane Adam

Predsednik upravnega odbora:
doc.dr.Igor Bahovec

Direktor:

Franc Turk